söndag 3 maj 2009

Barnkalas som gav funderingar för framtiden.

Maura, Noah och Amira på kalaset igår..






<-----Kalaspinglan.




Igår var vi bjudna på barnkalas hos Amiras två kompisar vars pappa bor granne med oss. Amira var så glad att få göra sig kalasfin och jag hade lockat håret på henne så hon var såååååå fin. Som synes på bilderna.
Kalaset var hos deras mamma och det var ett väldigt lyckat kalas tycker jag. God mat som deras pappa lagat, supergod verkligen. Amira åt en stoor portion trots att hon ätit massor av kakor innan maten också, det är ett bra betyg hon som är så kräsen gällande mat.
Sen lektes det lek, sätt kronan på prinsessan det var typ samma lek som sätta knorr på grisen där man ska stå med förbundna ögon och lyckas sätta på henne kronan på rätt ställe och den som kommer närmast vinner. Det var roligt för både barnen och de vuxna.

Det var många barn och alla lekte så snällt tillsammans och det var massa trevliga vuxna. De andra barnen var dagiskompisar till Maura och Noah (barnen som hade kalaset) och pratade engelska lika bra som svenska. Det fick mig och känna att jag skulle vilja att Amira också fick lära sig engelska i tidig ålder och har kollat lite på alternativ för det. Har kollat på europaskolan som ligger inne i stan och ställt henne i kö där, de har ju internationell skoplan och lär sig engelska tidigt. Vill verkligen att hon ska hamna i en bra skola och det är så bra om hon kan bli tvåspråkig och lära sig ett till språk medan hon ännu är liten och har lättare att lära sig det. Det kommer hon ha stor nytta av i livet.